Како да се избере вистинската опрема за подигнување во Кина

Преглед: Опремата за подигање се однесува на која било опрема што се користи за подигнување на тешки товари.Изборот на вистинската опрема за местење и подигање гарантира дека вашето работно место е безбедно и безбедно.

1, Важно е, кога ги разгледувате видовите на опрема за подигнување, да бидете сигурни дека можете правилно да се справите со задачата за подигнување што ја имате.

https://www.jtlehoist.com/chain-sling-hook-lifting-sling-ring-iron-chain-crane-chain-chain-hoist-chain-traveling-crane-hook-lifting-tool-product/https://www.jtlehoist.com/mini-wire-rope-chain-electric-hoist-winch-with-hand-control-wireless-remote-control-100-1000kg-product/https://www.jtlehoist.com/germany-style-winch-type-hoist-lifting-motor-multifunctional-electric-hoist-200kg-1000kg-product/

Видови опрема за подигнување:

Синџири и фитинзи

Надворешен / внатрешен кран камионски кран

Жичени јажиња и жичени јажиња

Општи блокови од синџир за подигнување

Окови

Веб и тркалезни прачки

Пролетни балансери

Ролери за карго колички

https://www.jtlehoist.com/lifting-mini-crane-for-house-construction-building-200kg-500kg-1000kg-product/https://www.jtlehoist.com/lifting-mounted-hydraulic-mini-electric-pick-up-truck-crane-500kg-1000kg-product/https://www.jtlehoist.com/chain-block-chain-hoist-manual-portable-mini-chain-hoist-1t-2t-3t-5t-product/

2, Опремата за подигнување мора да биде силна, издржлива и погодна за предложена употреба.Слично на тоа, товарот и се што е прикачено на него мора да бидат соодветни и со соодветна цврстина.

3, Опремата за подигање, вклучувајќи ги и додатоците, мора да биде видливо означена со соодветни информации што треба да се земат предвид при нејзината употреба.

4, Задачите за подигнување мора да бидат планирани, надгледувани и извршени на безбеден начин од луѓе кои се компетентни за тоа.

5, Ако опремата за подигање треба да се користи за прв пат, тогаш таа мора темелно да се испита од компетентно лице по инсталацијата, но пред да се стави во употреба.

6, Препорачливо е да користите опрема што може да поднесе поголема тежина отколку што нанесувате бидејќи на тој начин ќе се избегне каква било штета кога се додаваат ненамерни тегови.

 

Зошто да изберете Hebei jingteng hoisting Machinery Manufacturer Co,.Ltd?

Ние сме една од водечките компании за проверка, тестирање, верификација и сертификација на сите видови кран, опрема за подигнување и подигање.можеме да понудиме разновидна опрема за подигнување, како што се мобилни кранови, пренослив електричен дигалка, моторни кранови, многу друга витална опрема

Нашата политика е да обезбедиме висококвалитетна опрема за кревање и безбедност на поединци или компании насекаде во светот по конкурентна цена.Едно нешто што треба да се уверите пред да се купи вистинската опрема за подигнување е да се разгледаат добавувачите на опрема за подигнување во Кина, како што е Hebei jingteng hoisting Machinery Manufacturer Co.Ltd, кои нудат висококвалитетни услуги.

Тагови: Добавувачи на опрема за подигнување во Кина

Категоризирано во: Опрема за подигнување

Овој пост е напишан од Hebei jingteng hoisting Machinery Manufacturer Co,.Ltd


Време на објавување: 20-12-2021 година